• Hondenkapsalon Milaya

Samen met uw Hond op vakantie,

Veel Nederlanders gaan een paar keer per jaar op vakantie. En blijven vaak niet in Nederland. Heeft u vakantieplannen? En gaat de hond mee? Lees onderstaande tips dan goed door.

Het is natuurlijk ideaal om samen met uw hond vakantie te vieren, samen lekker erop uit, wandelen, zwemmen en wat al niet meer. Er zijn genoeg parken en huisjes waar ook uw hond welkom is. Veel honden gaan ook mee naar het buitenland. In dat geval is een goede voorbereiding wel noodzakelijk.

Naast de verplichte rabiësenting zijn er meer zaken om rekening mee te houden. Een land kan aanvullende eisen stellen met betrekking tot invoer van een hond. Gaat u naar het zonnige zuiden, overweeg dan of uw hond de lange autorit aankan en ook de hoge temperaturen aldaar.

Richting  Zuid-Europa nemen ook de risico’s toe om een ziekte of parasiet op te lopen die in Nederland niet of nauwelijks voorkomt. Zo zijn er ernstige ziektes die door teken overgebracht worden, zoals babesia en ehrlichia. Zandvliegjes kunnen uw hond besmetten met hartworm.  Informeer ruim tevoren bij uw dierenarts hoe u uw hond het best kunt beschermen.

Wist u dat er ook speciale hondenvakanties bestaan? Dit zijn vakanties waar u veel andere hondenliefhebbers zult ontmoeten en er met een hele groep honden op uit zult trekken. Zowel in Nederland als in het buitenland is dit mogelijk. Soms is hier ook een training of cursus bij inbegrepen. Misschien een idee voor u en uw hond, om eens iets heel anders te doen.12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven