• Hondenkapsalon Milaya

Hond en Kind SamenHet is fantastisch om (uw) kinderen op te laten groeien met een hond. Op jonge leeftijd raken ze op een natuurlijke manier vertrouwd met elkaar. Kinderen hebben vaak een hechte vriendschapsband met hun hond. Honden zullen kinderen echter niet automatisch als hun ‘baasje’ zien.Kinderen tot 12 jaar hebben nog niet overwicht op de hond. Dus zal de hond van een jong kind niet altijd een correctie accepteren. De hond zal mogelijk wel uw kind corrigeren als het iets doet wat de hond niet waardeert. Daarom is het belangrijk hond en kind niet alleen te laten.Hierbij nog wat tips:

leer kinderen om de hond met rust te laten en uit zijn buurt te blijven als hij in zijn bench of mand ligt of als hij aan het eten is. Andersom moet ook de hond uit de buurt blijven als u met uw kind aan het eten bent, dus geen bedelgedrag.

laat jonge kinderen niet alleen de hond uitlaten. Als er iets gebeurt en de hond wil ervandoor of raakt in conflict met een andere hond, dan kan je kind zich daar niet mee redden.

leer kinderen om de hond niet aan te staren of zo over de kop te aaien. Dit kan als bedreigend of uitdagend worden opgevat. Liever even aan de hand laten snuffelen en dan aaien aan de hals.

geen krachtspelletjes of trekspelletjes waarbij het kind iets uit de bek van de hond moet trekken. Liever zoekspelletjes of apporteerspelletjes.

laat uw kind niet liggend op de grond spelen met de hond erbij. Laat de hond ook niet op de bank. Zorg dat uw kind hoger zit dan de hond.

laat jonge kinderen niet de hond commanderen, de kans is groot dat de hond minder goed of niet luistert. Straf de hond niet waar uw kind bij is, mogelijk zal uw kind uw manier van optreden imiteren. Straf uw kind niet waar de hond bij is, mogelijk zal de hond u willen helpen.


Bron: Petplan
15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven