• Hondenkapsalon Milaya

Hond en Fruit

Waarschijnlijk herkent u het wel: uw hond staat vol verwachting te kijken als u fruit klaarmaakt. Valt er een stukje op de grond, dan is het hap-slik-weg. Zowel appel en banaan als ook sinaasappel en andere citrusvruchten, het is zo op. Maar heeft een hond ook fruit nodig? En is het gezond om de hond fruit te voeren? Mensen eten fruit omdat het lekker is, maar ook omdat het zo gezond is. Het bevat vitamine C en dat is nodig voor een goede weerstand. Honden hebben echter de mogelijkheid om zelf vitamine C aan te maken in hun lichaam. Daarom hebben ze hier niet per sé fruit voor nodig.Aan de andere kant kan het meestal geen kwaad de hond wat fruit als tussendoortje te geven, zolang het in kleine hoeveelheden is en goed verdragen wordt. Dus de hond mag er geen diarree van krijgen of andere klachten. Te veel fruit kan ook wat winderigheid veroorzaken.Enkele fruitsoorten kunt u beter niet aan uw hond geven:

Druiven, en ook rozijnen en krenten. Deze zijn giftig voor honden en kunnen ernstige klachten veroorzaken. Zorg dat uw hond er niet bij kan.

Avocado’s zijn ook niet geschikt voor honden. Ze bevatten persine, een stof waar honden niet goed tegen kunnen.

Pas op met pitten, bijvoorbeeld van perziken en abrikozen. Deze bevatten cyanide, een stof die vrijkomt als de pit kapot gebeten wordt. Het is schadelijk voor de stofwisseling van de hond. Daarnaast brengen (grotere) pitten het risico met zich mee dat ze ergens vastlopen in de darmen van de hond. Vermijd dus dat uw hond ze opeet.

Gelukkig blijft er nog genoeg fruit over om lekker samen met uw hond van te genieten!
292 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven